http://www.gooisjazzfestival.nl/artiesten/antisia-machneva-quartet/_492____NL
Goois Jazz Festival 25 maart 2017
 

Antisia Machneva Quartet

Het Antisia Machneva Quartet is een zeer internationale groep, en bestaat uit studenten aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze volgen daar een van de beste jazzprogramma’s in Europa: New York Comes to Groningen. Tijdens het Prinses Christina Jazz Concours 2016 won het Antisia Machneva Quartet de  tweede prijs in de categorie voor conservatorium studenten.

Antisia komt uit Rusland, en begon al op zeer jonge leeftijd muziek te spelen. Ze was al snel een zeer enthousiast en begaafd pianospeler. Ze heeft een bijzondere piano techniek ontwikkeld, zeer innovatief en creatief. In dit quartet speelt ze samen met  Mindaugas Apulskis, saxofoon speler, geboren in Lithuania. Mindaugas heeft jazz muziek gestudeerd aan de Vytautas Magnus University. Daar is hij in contact gekomen met de vrije jazz pianist/drummer Arnas Mikalkėnas die hem heeft geïnspireerd en veel invloed op hem heeft gehad. Sinds 2016 studeert ook hij aan het Prins Claus Conservatorium.

Roberto Pistolesi is de drummer in dit internationale quartet. Roberto heeft bekendheid verworven in de jazz wereld door met de wereldberoemde saxofoon speler Stefano Di Battista in diens band te spelen, en op tour te gaan. Roberto speelt een grote variëteit aan jazz stijlen, maar recent vooral akoestische jazz.

Dit quartet wordt gecompleteerd met Andrea Caruso, de bassist.

Bezetting:
Mindaugas Apulskis                       - tenorsaxofoon
Antisia Machneva                           - piano
Andrea Caruso                                - bas
Roberto Pistolesi                             - drums

Om elke nieuwsbrief over het Goois Jazz Festival te ontvangen kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Website door CM Specialist© Copyright 2017 Goois Jazz Festival |