http://www.gooisjazzfestival.nl/artiesten/cool-dawn/_465____NL
Goois Jazz Festival 25 maart 2017
 

Cool dawn west coast jazz tentet

 
cooldawn.nl Terug naar ArtiestenNaar progamma

Cool dawn west coast jazz tentet

Cool Dawn West Coast Jazz Band brengt herontdekte nummers uit de jaren vijftig opnieuw tot leven. Geen stevige bigband sound, maar sophisticated jazz waarbij naast improvisatie veel aandacht is voor gearrangeerd en subtiel samenspel in full color. Cool Dawn speelt muziek van Miles Davis, Gerry Mulligan, Chet Baker, Clifford Brown en Tadd Dameron in bijzondere arrangementen voor zes blazers.

Op 13 februari 2016 ging het nieuwe ‘Meet Monk’ repetoire van Cool Dawn in premiere. Aanwezig was André Hodeir’s vrouw Michele, die speciaal voor het concert uit Frankrijk was gekomen.

Medio jaren vijftig arrangeerde Andre Hodeir (1923-2011) een aantal stukken van de jazzpianist Thelonious Monk voor de Jazz Groupe de Paris, met Kenny Clarke op drums (Modern Jazz Quartet) en Nat Peck op trombone (Glenn Miller) die langere tijd in Paris verbleven. Als leerling van de klassieke componist Olivier Messian ontwikkelde Hodeir een bijzondere wijze van arrangeren met sterke klassieke invloeden qua instrumentatie en toonzetting. Hodeir gaf bekende Monk nummers als Bemsha Swing en ‘Round Midnight een geheel eigen karakter. Ook schreef Hodeir een aantal eigen stukken voor de de Jazz Groupe de Paris, zoals Oblique en On a Standard.

Feyo Sickinghe raakte gefascineerd door  de Jazz Groupe de Paris. De bladmuziek bleek echter onvindbaar. Na een zoektocht kwam Sickinghe in contact met Andre Hodeir’s weduwe Michele. Zij gaf hem kopiëen van de originele manuscripten die de basis vormen voor de ‘Meet Monk’ concertreeks van Cool Dawn die in februari 2016 van start is gegaan.

Om elke nieuwsbrief over het Goois Jazz Festival te ontvangen kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Website door CM Specialist© Copyright 2017 Goois Jazz Festival |