http://www.gooisjazzfestival.nl/artiesten/tadjiro-velzel-quartet/_491____NL
Goois Jazz Festival 25 maart 2017
 

Tadjiro Velzel Quartet

Het Tadjiro Velzel quartet is bij elkaar gekomen voor het Prinses Christina Jazz Concours 2016. We hadden al vaker samen gespeeld en voelden dat er een muzikale klik was. Ik hoefde er niet lang na te denken over welke muzikanten ik in mijn ensemble wilde hebben. Na het winnen van het PCC kregen we allemaal zo’n rush dat we als band verder wilden. We gaan verder onder de naam hourglass en zijn van plan voor het einde van het jaar ons eerste album uit te brengen met eigen composities.

Aäron Bouwman is een 19-jarige bassist met zijn oorsprong in Wageningen. Sinds zijn 14e speelt hij basgitaar.
Hij speelt in verscheidene bands waarmee bij onder andere op het Nieuwjaarsconcert op NPO 2 in het Concertgebouw en in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland heeft gespeeld. Ook wordt hij regelmatig gevraagd voor studio-opnames in Arnhem Met een grote interesse voor soul, jazz en funk speelt hij veel muziek in dit genre, maar ook veel pop-gigs heeft hij op zijn naam staan.
Hij heeft op het moment les van zijn mentor Charly Angenois.

Op dit moment volgt hij de vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, net als ik, waar hij deze zomer toelating zal doen. Uiteindelijk is zijn doel om een veelgevraagde allround bassist te worden.
Ike van Bergen, mijn pianist, is uiterst ambitieus en draagt heel graag bij aan het met zijn allen vooruitkomen. Zijn doel is altijd geweest om mensen te laten luisteren met een gevoel van meer! Zijn instrument leerde hij kennen toen hij 9 jaar oud was. Vanaf dat moment wilde hij mensen inspireren om ook piano te gaan spelen en ook wil hij graag mensen lesgeven op zijn eigen manier en hoopt zo jonge muzikanten te inspireren, zoals zijn idolen dat voor hem doen. Ike werkt snel, precies en enthousiast. Communicatie en collega’s staan altijd voorop.

Said Vroon, mijn drummer, is begonnen met drummen op zijn 9e . Inmiddels is drummen niet meer weg te denken uit zijn dagelijkse doen. De stijlen die hij bespeelt strekken breed. Hij speelt jazz, fusion, maar ook funk en pop met een geweldige feel. Hij heeft drie jaar op het JJC gezeten in Amsterdam. Dit is een vooropleiding voor jongeren naast hun middelbare school. Daarnaast speelt hij met diverse mensen en heeft meerdere prijzen gewonnen. Ook heeft hij zijn eigen band genaamd Funkadamic. Op dit moment is hij 19 en studeert hij in het eerste jaar van het conservatorium.

Zelf ben ik op mijn 5e begonnen met saxofoon. Ik was nog erg klein en ik klonk meer als een eendenlokfluit dan een saxofonist. Na lessen van Alexander Jedig, Toon Roos, Guus Tangelder en nu Simon Rigter voel ik dat ik een speciale band met mijn instrument heb opgebouwd die niemand kan verbreken. Al mijn hele leven heb ik optreden prachtig gevonden. Met mijn liefde hiervoor heb ik ook in zalen gestaan zoals Orpheus en paleis ’t Loo, Musis Sacrum en nog veel meer. Maar één ding is zeker, dit concert wordt het mooiste.

Om elke nieuwsbrief over het Goois Jazz Festival te ontvangen kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Website door CM Specialist© Copyright 2017 Goois Jazz Festival |