https://www.gooisjazzfestival.nl/artiesten/olivier-van-niekerk-trio/_500___3_NL_21
Goois Jazz Festival 24 maart 2018

Olivier van Niekerk Trio

22:00 – 23:00 | Souterrain
Website Youtube Terug naar Artiesten Naar progamma

Olivier van Niekerk Trio

Olivier van Niekerk (15, Den Haag) speelt sinds zijn zevende gitaar en zit op de School Voor Jong Talent, Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2014 won hij samen met pianist Sergio Abdoelrahman de eerste prijs in hun categorie op het Prinses Christina Jazz Concours. Daarnaast heeft hij in 2017 met de groep genaamd ‘The Jazz
Residence’ de eerste prijs gewonnen op een internationaal jazz concours in Roemenië en met het kwartet van Sergio de award op het Goois Jazz Festival.

Olivier speelt als vaste gitarist in 7 formaties (waaronder het Nationaal Jeugd Jazz Orkest) en hij heeft -naast Nederland op verschillende podia en festivals- optredens gegeven in België, Turkije, Roemenië, Zwitserland en IJsland. Ook heeft hij gespeeld bij Radio2 NPO Soul & Jazz en bij televisieprogramma De Wereld Draait Door.

Met zijn eigen trio speelt hij eigen werk en arrangeert hij bestaande stukken. Op het Goois Jazz Festival zal hij een selectie van deze stukken spelen met de Belgische drummer Julian Vleminckx en Franse bassist Raphael Royer.

Om elke nieuwsbrief over het Goois Jazz Festival te ontvangen kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Website door CM Specialist© Copyright 2018 Goois Jazz Festival |